waktu kite

Tuesday, 30 June 2009

Cinta ibarat spt menunggu bas...


Tahu tak, cinta sebenarnya sama seperti
seseorang yg menunggu bas. Bila bas tu datang,
awak tengok bas tu dan awak kata pada diri
awak,"Eee…penuhnya… tak de tempat duduk."
Jadik, awak katakan pada diri awak, "Saya akan
tunggu bas yg lain." Awak pun biarkan bas tu
berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain.
Kemudian, datang pulak bas yg kedua. Awak nengok
bas tu dan awak akan cakap, "Eee… bas ni buruk
sgt…mesti tak selesa.

Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah
jalan." Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu
berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang
seterusnya.Setelah beberapa ketika, datang lagi
sebuah bas. Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan
tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata,
"Emmm…. tak de air-cond… cuaca pulak panas.
Lebih baik saya tunggu bas yg lain."

Dan sekali lagi awak biarkan bas tu
berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg
seterusnya
.Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca
semakin mendung dan baru awak perasan yg awak pula
dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus
naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu
tak sebegitu sempurna.

Dan kemudian barulah awak sedar
bahawa…awak dah naik bas yg salah. Jadi, selama
ni awak dah membazir banyak masa dan wang untuk
menunggu apa yg awak nak.Walaupun yg datang tu
adalah bas yang berair-cond, adakah awak dpt
pastikan bahawa bas tu tak akan rosak di tengah
jalan atau mungkin bas tu tak terlalu sejuk untuk
awak?

Jadik, (terutamanya golongan perempuan)
lelaki pun samalah mengingini apa yg awak idamkan
tu memang tak salah.Tapi, tak salah juga kalau
anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain,
kan? Sekiranya awak dapati "bas" itu tak sesuai
dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan
loceng dan turun daripada bas tu. Tapi… saya
pasti awak semua tentu ada pengalaman yg macam ni.
Awak Nampak sebuah bas datang (tentulah bas yg
awak nanti-nanti kan), awak tahan bas tu tapi
pemandu bas tu pulak buat tak faham dan pura-pura
buat tak Nampak awak dan terus berlalu tinggalkan
awak! Hahahaha…. Bila ada bas yang lalu
melintasi saya macam tu, apa yang saya lakukan
ialah BERJALAN! Bodoh sebenarnya untuk mengejar
bas tu sebab setiap kali, awak akan terjatuh dan
menyakiti diri awak sendiri.Jadi, bercinta tu
adalah ibarat menunggu bas, sama ada awak nak naik
dan beri peluang pada bas tu… semuanya
terpulang pada diri awak.Dan bila awak berjalan,
awak sebenarnya cuba melarikan diri daripada cinta!

Moral: marilah kite tunggu bas… tak payah naik
kereta…heheheheheeee…..

what are day...


today nothing is up actually...
been doing my stuff such as packing and cleaning up the house and etc..
today i just really feel unhappy and i feel like my heart is so heavy..
i dint feel really happy today..
seems like i been forcing my self to smile...
and i feel i am so disturb and blur...
can say i start to dream when i have the free time..
i hope things just can be lifted up from my shoulder...
no one understand how i feel..
this can be done by my own self and time...
Ermmm i really miss someone special...
But his so buzy with work...
but it is ok,i understand...

hope things is going well...

Current Mood:Afraid & little bit worried..


Friday, 26 June 2009

Miss My Lovely dad...miss Him so much

to My Hero(daddy), It makes me feel like I am a child again everytime I remember u,

dad.. I love you, no matter how.Eventhough I could only see your face in a blurted picture,

but I know that your face is exist in my face.uncle and untie call me anak abah,Your body is my body. Your nose is now became mine.Your eyes, your mouth, your hair even your ear..

they are now still exist in me, in all over my body.Your blood is in my blood..

that's why I feel now that you're so close to me.That's why I miss U, dad..miss u so much.miss u so much CryFrown

I'll promise to protect all sister n brother and mom as well,
day,She is fine. She is amazing mom and wife,
Dad. She never think abt other man beside u.
I can tell u no matter how hard she had to took care of us,
she did it all alone by her self.
And she did it very well to raise us.
Now we grew up well. I love her so much.
I called her just now dad and she is doing fine.
Just about to sholat.
I believe she always pray for you.

I'll pray for you too so you could happy in peace..
semoga dikau di tempatkan bersama insan-2 yg beriman and berlimu...
i love u so much dad
Smile

Mood:
sad i really miss u abah..

Saturday, 20 June 2009

Erti Perkahwinan…

~hanya sekadar gambar hiasan

Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ada banyak alasan manusia yang membuat dasar dari
hakikat pernikahan, hakikat yang seperti apakah yang

paling membahagiakan? cuba kita lihat…dan manakah

pilihan kita???

Jika hakikat pernikahan adalah kerana SEX, maka
pasangan rajin bertengkar jika servis di kamar tidur
tidak memuaskan.

Jika hakikat pernikahan a
dalah kerana HARTA, maka
pasangan bakal bubar jika bangkrup.

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KECANTIKAN,
pasangan bakal lari jika rambut mula beruban dan muka
keripot atau badan jadi gendut.

Jika hakikat pernikahan adalah kerana ZURIAT, maka
pasangan akan cari alasan untuk pergi jika pasangan
tidak dapat memberi anak.

Jika hakikat pernikahan adalah kerana KEPERIBADIAN,
pasangan akan lari jika orang berubah tingkah lakunya.


Jika hakikat pernikahan adalah kerana CINTA, hati
manusia itu tidak tetap dan mudah terpikat pada

hal-hal yang lebih baik, lagipula manusia yang
dicintai pasti MATI / PERGI.


Jika hakikat pernikahan adalah kerana IBADAH kepada
ALLAH, sesungguhnya ALLAH itu KEKAL dan MAHA PEMBERI
HIDUP kepada makhlukNYA. Dan ALLAH mencintai hambaNYA
melebihi seorang ibu mencintai bayinya. Maka tak ada
alasan apapun didunia yang dapat meretakkan rumah
tangga kecuali jika pasangan mendurhakai ALLAH.

Wednesday, 17 June 2009

~malam Apresiasi ~Liverpool 2009


Logo Majlis Apresiasi 2009


i'm gonna miss u loadz buddy....

i love them so much...



Ladies walk hahaha~~~


Ermmmm what are doing in there gurl..hahaha

Tuesday, 16 June 2009

~snow in Liverpool~



Actully snow dah lama turun,4 month ago,
but today baru ada nice time nak post pic-2 sebagai kenangan di Liverpool...
and maybe tahun ni ada lah tahun terakhir i in Liverpool,&
akan Miss Liverpool sampai bila-2...
apa-pun malaysia tetap in my Heart






Little princesses sarah..she really enjoyed it.



look we are try make snow man huhu so funny my snow man...but comel



current mood:
Happy~

~Ronaldo to Real~


YES! this is the moment that i've been waiting for years.
Finally, United decided to let him go.
I know lots of United fans are frustrated with this but lets look at d bright side.
With 80 mil SAF United can afford to buy new players.
Strengthen the mid field and the fwd.
Its time for Ji Sung Park, Nani and Tosic to shine.
Do not belittle the ability of Park as he had done a tremendous job this season.
I'm not sure about Nani but i believe he'll get better in time and Tosic is still young, he has played important role for his country and i'm sure he'll contribute for United.
With 80 mil, i'm sure SAF is gonna bring some fresh players into the team and dont worry about Ronaldo.
Believe in Sir Alex, he'll create another Ronaldo just like how he created the likes of Beckham and Giggsy.
Have faith!
current mood: Happy! :)

Monday, 15 June 2009

~Cerita si Burung merpati


Malam ni saja nak post cerita pasal burung merpati,burung yang sangat comel and cantik~

Bila burung merpati terbang berdua.. dilihat sepasang sentiasa bersama.. Dari pandangan jauh dapat dilihat.. kasih mereka yang erat.. namun tiada diduga.. kasih tak jauh kemana.. satu terbang ke barat… satu jatuh kedarat..

Yang jatuh menangis sendiri.. tiada siapa yang mendengari… Si burung pandang ke matahari.. melihat kasihnya terbang tinggi.. Dikejar tiada dapat ditandingi… Dijerit tiada mendengari..

Namun dihati si burung itu, ditinggalkan satu kalimat.. Rupanya si terbang tinggi.. tersemat kasih dihati… Mungkin ada satu hikmah nanti… mereka bersama kembali.. Itu terserah pada Ilahi. Di darat dia sentiasa menanti.. kedatangan si terbang tinggi..

Sentuhan si terbang tinggi.. tiada dilupai.. kasihnya pada siterbang tinggi.. secerah si matahari.. Terpisahnya sang merpati.. mungkin bertemu kembali.. Andainya itu kata Ilahi. Ianya pasti terjadi…

Salam dari si burung merpati

~Kasih seorang Yang bergelar wanita~


Masa membuat manusia semakin matang..

Pengalaman menjadikan seseorang itu begitu cekal…

Orang kata wanita itu lemah…Air mata wanita bukti nya….

TApi…

Hakikat nya air mata lah menjadi kan wanita kuat…

Mampu menghadapi segalanya…

Aku kagum melihat kasih2 wanita disekelilingi ku…

Menelan segala nya tanpa pernah merungut…:)

kuat nya hati mereka….

Aku kagum dgn cinta wanita sanggup menunggu tanpa khabar berita dr org yg tersayang berminggu-2…

tanpa sedikit pon rasa marah…

hanya air mata pengubat luka…

malah sayang nya tak pernah pudar…

Andai lelaki itu faham…

pengorbanan dan perhatian yg diberikan…

lahir dr hati yg tulus…

tapi sayang…

lumrah manusia…

tak pernah menghargai walau berada di hadapan mata…

hanya mencuba ketika bukan milik nya….

Aku kagum melihat kasih wanita…

yang sanggup memaafkan insan yang pernah melukakan hatinya…

tanpa rasa sekulit dendam…

Mampu menerima sebagai teman….

Mampu memaafkan segala kesalahan nya…

Mampu melupakan kelukaan hati nya….

Andai lelaki itu mengerti…

Betapa tulus hati nya menyayangi…

Bukan kesempurnaan yang dicari…

Cuma kesediaan menerimanya seada nya….

Aku kagum dgn kesabaran seorang wanita…

bertahan demi kasih nya….

walau kasih nya di duakan…

Masih mampu tersenyum…

Masih mampu memaafkan….

Masih mampu bersabar…

Hakikat nya hati nya begitu terluka…

Andai nya lelaki itu merasai sakit nya…

Mungkin dia sendiri tak mampu menangung nya…..

Kasih2 wanita disekeliling ku…

begitu tulus….

begitu mahal harga nya…

Untuk lelaki2 yg memiliki kasih wanita2 ini jaga lah hati mereka kerna mereka tidak layak untuk di lukakan…

hargai lah kesetiaan dan kesabaran mereka…..

Fitrah wanita bertahan selagi mampu…

tapi andai nya hatinya telah hancur bekecai….

mungkin tiada lagi jalan untuk mencantum kan nya….:)

Sunday, 14 June 2009

~Nur kasih~


suka sangat dengan cerita Nur kasih yang di tayangkan di Tv3~nice story, tak sabar nak tengok next episode, jalan cerita ni memang penuh dengan makna and memberi seribu pengajaran buat kite semua..... so i hope u all semua enjoy and ambil lah serba sedikit pengajaran dalam cerita ni~~

Malam pertama kite~

Gambar hiasan~

Tuk merenungkan indahnya malam pertama

Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata

Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut

Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara

Hari itu... mem pelai sangat dimanjakan

Mandipun...harus dimandikan

Seluruh badan Kita terbuka....

Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .

Tak ada sedikitpun rasa malu...

Seluruh badan digosok dan dibersihkan

Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan

Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....

Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,

Kitapun kan dipakaikan gaun cantik berwarna putih

Kain itu ...jarang orang memakainya..

Karena sangat terkenal bernama Kafan

Wangian ditaburkan kebaju Kita...

Bahagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan

Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita

Keranda pelaminan... langsung disiapkan

Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga

Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul

Kita diiringi langkah longlai seluruh keluarga

Serta rasa haru para handai taulan

Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir

Akad nikahnya bacaan talkin....

Berwalikan liang lahat..

Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang telah tiba duluan

Siraman air mawar.. pengantar akhir k erin duan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..

Menunggu dan ditinggal sendirian,

Untuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan

Malam pertama yang indah atau meresahkan..

Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah

Di kamar bertilamkan tanah..

Dan ketika 7 langkah telah pergi....

Sang Malaikat lalu bertanya.

Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...

Ataukah Kita kan memperoleh Siksa Kubur.....

Kita tak tahu...Dan tak seorang pun yang tahu......

Tiap hari inilah yang kita lalui.... Susah vs. Senang. Dunia semua yang

mengasyikkan. . menyita perhatian kita. Sedangkan dunia nyata yang

menjemukan lupa kita isi dengan hal hal yang dapat menyinari jiwa yang

nantinya akan kita bawa kepada NYA.

Friday, 12 June 2009

wanita seperti rama-rama


Lihatlah rama-rama ,ia cantik .
Apabila pandangan kite dihiasi rama-rama ,
kite menjadi suka and ceria.
Hampir semua org akan tersenyum melihat rama-rama.
Ia menghindahkan alam dan menyempurnakan sekuntum bunga.seindah mana pun bunga tanpa rama-rama mahu hinggap di situ,tentu ada sesuatu yang tidak kena..


Cubalah tangkap dan pegang rama-rama itu dengan sayapnya,
Lihat apa yg melekat di jari anda-warna dan corak rama-rama itu telah perbindah ke jari-jari anda.
kemudian lepaskan kembali,ia terbang tapi lebih terbuai oleh angin.
siapa pun yg akan menagkapnya kembali tidak tertarik padanya lagi.
Harganya telah tiada utk dikagumi,disimpan mahukan diawetkan...
Rama-rama ibarat wanita.
Ia indah utk dipegang tetpi nilanya cepat turun setiap kali ada tangan yg hinggap di tubuhnya setiap kali ada tangan yg hinggap di tubuhnya.
Memang fizikalnya tiada apa-apa yg kurang,tapi harga diri dan maruah telah mula tercemar.


Bergitulah wanita.
Ia bagaikan rama-rama yg terbang membawa corak-corak indah.
apabila corak-corak itu telah pudar ia tidak dipedulikan lagi.
Harga rama-rama terletak pada warna dan coraknya,
harga wanita terletak pada apakah tubuhnya masih tulen tatakala dia didampingi oleh suaminya...


Rama-rama terpaksa berjuang utk memulakan hidupnya.
Dia terpaksa membebaskan diri daripada kepompomg yg mengikat itu.
Sedangkan sepanjang berada di dalam kepompong,
tiada siapa pedulikanya,
malah tatakala bergelar ulat ia lebih dibenci.


Sulitnya utk akhirnya bergelar rama-rama.
Terpaksa melalui kitaran evolusi bentuk.
Daripada sesuatu yg menjijikan akhirnya bertukar menjadi sesuatu yg amat menyenangkan...
Rama-rama adalah contoh terbaik wanita utk sedar bertapa bernilanya kehidupan serba susah sebelum itu.
Sewaktu anda di goda,
dihambat dan dirayu usah terlalu mudah menyerah sebab ingatlah mereka yg bersusah payah memastikan anda dpt bangit sebagai manusia sempurna hari ini.
Anda tidak muncul sendiri,
sebalinya anda adalah lambang pengorbanan ibu bapa...


usah jadi rama-rama di dalam bingkai gambar-indah dipandang tetapi diri sendiri menanggung beban.
Hiduplah dgn bebas dan terjemahkan kebebasan itu kpd nilai-nilai murni yg perlu dipertahankan.
Hak anda ialah memeliharan kehormatan.
Selama mana maruah anda berada teraf A1.
sebaik sahaja anda tidak peduli kepada siapa maruah itu hendak diberikan,
anda sudah kehilangan masa depan.


kalaulah rama-rama tahu ia sentisa memukau penglihatan manusia,
ia tentu tidak bebas terbang ke sana sini.
Sebab setiap kali mengibarkan sayapnya,
ia sentiasa terdedah pada bahaya.
Namun rama-rama tidak pernah tahu itu.
Justeru,jika itu adalah sasaran terpenting sang penceroboh,
anda ibarat rama-rama yg tidak sedar diintai bahaya.


Mahalkan harga diri anda.
Semakin sukar anda dimiliki,
semakin mahal nilai anda di sisi lelaki.
Lelaki perosak hanya inginkan kuasa memiliki tetapi tidak mahu setia apalagi memelihara dan melindugi wanita....


Usah terperangkap ke dalam tangan yg hanya akan meleraikan warna-warna anda.Setelah warna-warna itu hilang anda dibiarkan.
Jadilah wanita anggun yg punya nilai dan maruah diri....
anda akan lebihdi hormati..


Nilai anda bukan terletak pada berapa ramai lelaki yg ingin memiliki anda tetapi berapa ramai yg benar-benar sanggup menyintai anda,
Cinta itu terjemah pada kasih sayang dan belain sayang penuh ikhlas.
Selama mana anda belum menemuinya,aggaplah
diri anda masih berhak terbang bebas bagaikan sang rama-rama.


Jadilah rama-rama yang mengindahkan alam,
jadilah wanita yang membanggakan semua orang.....

Wahai sayang Ku~~~


Wahai sayang ku….!
Jikalau disatu hari nanti….
Engkau sedang merasa sedih dan berdukacita
Serulah aku!
Pasti aku akan segera datang disisi mu
Walaupun aku tidak dapat mengembirakan mu ketika itu
Yang pastinya…
Aku akan turut serta berduka menangis bersama2 mu!
Wahai Cinta ku….!
Jikalau disatu hari nanti
Engkau ingin lari berpindah ketempat lain
Serulah aku!
Kerana aku tidak akan menghalang niat mu
Cuma aku….
Ingin juga lari berpindah ketempat lain bersama2 mu!
Wahai kasih ku….!
Jikalau disatu hari nanti
Engkau lihat lidah ku sudah menjadi bisu dan kelu
Segeralah datang kepada ku
Kerana ketika itu….
Aku sedang didalam kerinduan
Dan sedang tersangat dahaga
Memerlukan diri mu dan kehadiran mu…!

Andai kau datang~


Andai kau datang sebagai temanku,

perahlah keberanianku,

marilah langkah bersamaku ke tangga kejayaan,

bersama-sama mencari keredhaan ILAHI,

Andai kau datang sebagai kekasih ku,

sambutlah tanganku, julanglah namaku dihatimu,

moga apa yang kita jalinkan,

seerat simpulan di hati,

Andaikau datang sebagai musuhku,

ayuhlah!! mari berpencak di bumi nyata, kita sama-sama berlawan,

dalam mencapai kemenangan,

yang sentiasa berpehak kepada kebenaran

Andaikau datang sebagai guruku, ajarlah aku yang kehausan ilmu, hembuslah ilmumu kepadaku,

supaya ia berpadu, dengan minda hatiku buat selamanya,

Tanpa...., aku kesepian,

tanpa...., aku kesunyian,

tanpa...., aku kepinggiran,

Walaupun apa anggapanmu padaku,

waima, selautan bencimu padaku,

waima segunung pendammu padaku,

akan tetapi,aku akan sentiasa menganggapmu, sahahat sejatiku,

TETAPI TERPULANGLAH PADA TAKDIR..

Cinta


Cinta Tidak mempunyai sebab dan alasan

cinta tidak mempunyai tembok tapi dikukuhkan melalui jiwa

cinta adalah kain putih,yang mencoraknya adalah pencinta yang sejati.....

Cinta adalah nama yang sangat ringkas tapi penuh dengan makna..

cinta sukar diungkap dengan kata2,

hanya insan yang merasainya dapat menikmatinya..

tidak semuanya cinta itu indah kerana itu kite perlu memelihara cinta supaya ia menjadi manis...

bajailah cinta itu dgn kasih sayang,

kesetian,perhatian serta kejujuran.....

selamat menemuai erti cinta yang sejati,

kerana cinta sungguh indah....

Thursday, 11 June 2009

Kemarin aku berjanji~~


kemarin aku berjanji
untuk mengirimmu puisi
tepat di pagi hari
agar engkau bahagia hati

saat ini aku menulis puisi
agar bisa kuberi
tepat di pagi hari
agar aku tak menyesal lagi

Namun puisi yang kutulis ini
terasa tak berarti
karena aku baru mengisi
tadi pagi

Sekarang aku telambat
aku harus cepat
agar segera bisa kau dapat
untuk dibaca disaat yang tepat

aku terburu...
aku berburu...
melebur dalam seru dan deru
mengejar kecepatan waktu

yang beginilah adanya
puisi yang seadanya
walau tak dapat buat bahagia
tetapi aku sudah berusaha


i am what i think about all day long


I am what I think about all day long. Whoever I am, I am that person first in my mind. Whatever I accomplish, I accomplish it first in my mind. Whatever I become, I become it first in my mind.

The way I use my mind defines what it means to be me. At the most basic level, I am what I think about all day long. My mind is the only part of me that can change or that would ever be worth changing. If I want to change who I am, I must change the collection of thoughts that defines what it means to be me.

What I think about is important, because it changes who I am. When I think positive thoughts, I become a more positive person. When I think empowering thoughts, I become a stronger person. When I think resourceful thoughts, my life moves in the direction of excellence, and I become a better person. When I think unlimited thoughts, I realize there is no limit to how good my life can become.

I become what I think about all day long.

Tuesday, 2 June 2009

I WILL LIVE THE REST OF MY LIFE AS IF I AM A GREAT PERSON


I will live the rest of my life as if I am a great person.

I will live as if my dreams are possible and work each day to make them happen.

It doesn’t matter if I am ten years old or ninety years old, I can still live as if I am great. Any age is the right age to work on my dreams, and any place is the right place to make them come true.

I don’t know how much time I have left, but in whatever times remains, I will live as if I am great.

I will be all that I can be and do all that I can do. I will find an area of excellence that I can develop and give to the world. Planet earth will be a better place because I became great in one area. I can never fail as long as I develop the excellence that I have within.

I will live the rest of my life as if I am a great person